Le talk

Hm. Jag vill ifrån Jönköping till någonstans mer intressant samtidigt som jag trivs där jag är rätt ofta. Gillar mitt gym och gillar stan mer än man kunde ana. Mest är det väl för att jag vill flytta till nått större och jobba som arbetsterapeut. På riktigt. Nuuu! Känns också tråkigt att staka ut hur det ska se ut sen, jag vill mest se vad som händer och se vart jag får jobb. Men fram tills dess vore det najs med nånstans större att bo. Jag gillar dock läget där jag bor nu så.. det blir lurigt. Nåja.

Imorgon ska jag träffa min nya klass igen, eller åtminstone delar av den och ha kursintro på distanskursen. Ser fram emot att dricka skolkaffet igen!
Tänk vilka dåliga första intryck man kan göra på folk! Det är lite kul. Kanske borde låtsas vara en douchebag eller en bonde eller nått. Ska sova på saken.

Hey!


Sista praktikdagen!

Sista dagen på VFUn igår! Det var ett tårfyllt farväl, men dom fick en vacker offergåva som tack. Fixade examinationen med bravur och nu fattar jag ungefär vad jag ska göra resten av mitt liv. Känns ju som ett rätt ok resultat av praktiken ändå.


Jag lämnade en liten hälsning på whiteboard-tavlan.


Den obehagligt bra dygnsrytmen jag har nu fick mig att däcka halv tolv igår och vakna kl tio dag. Fantastiskt. Vem är jag?! Vad ska jag göra med all denna tid?! Gå ut..?
Idag man ju visa sig ute i alla fall , utan att behöva störa sig på att alla flaggar och köper prinsessbakelser. Suck. What really grinds my gears på det.

Rawr!


Smyg

Jag sittar och pluggar sautan till dålig tjejfilm. Hade tänkt att bli klar innan det blir natt den här gången. Helst vill jag hinna gå på Body Balance också, men det är prio 2 just nu. Examination först!

Ted gör också saker, jag vet inte vad. Så här ser han numera ut när man smygfotar honom i profil.


Trekkies

Här skapas dreads för fullt!

Börjar dock bli trött så min hjärna vandrar iväg åt Star Trek-hållet...


Stallone-spekulation

Åhå, slutet på ännu en vecka stundar och snart även slutet på den här praktikperioden. Examinationen står vid skogsbrynet och planterar mjölksyra i arachnoidalknutornas saftiga omgivning. Det är ett säkert tecken på undergång. Den här helgen kommer spenderas med att skriftligen bevisa att all fakta jag muntligen skall framföra nästa vecka är sann. Oh, the fun you can have! Dessutom kommer Afroshopens överman hit och ska göra Ted till dread.

Ingen rast och ingen ro för den arbetande kvinnan med andra ord.

Nu skall jag bege mig till gymmet för sjunde dagen i rad. Vad är det för fel på mig kan man undra? Kanske skulle man komplettera sin nya biffiga kropp med lite såndär modern plastikkirurgi där man framhäver sina blodådror sådär sexigt? Stallone-style.

Rösta! Framfall eller vattenfall?
Adriaaaaaan!


Skita med öppen dörr

Idag när jag kom hem var det ingen här.

Det var tomt. Tomt.
Det är första gången på hur länge som helst som det är tomt.
Tomt.
Jag älskar dig Ted... Men det är så skönt. Tomt! ^^Bandsläpp Metaltown

Fredrik ringde idag. Fredrik hade goda nyheter. Gissa vilka som kommer till Metaltown.

Yeah!


Ett bekant ämne

Den här veckan kommer vara läskig. Jag har suttit på praktiken och svarat i telefon i väntan på den perfekta patienten som jag kan åtgärda skiten ur till examinationen! Behöver ha den nu snart så att jag kan förbereda, ha datainsamlingsmöte och leta i Bibeln 3; Trombly, för att hitta källor till allt jag gör. The bright side är att jag snart ska hämta ut en kamera på skolan och då får jag träffa Rickard, Rickardo, Rickardino(!) en liten stund. Lätt min favoritlärare på skolan! Ska bli najs.


Just nu sitter jag i soffan hemmave med en energidryck, bredvid Teds broder som är här och hälsar på. Star Trek i bakgrunden dessutom. Trevlig tillvaro.

"I stand relieved." - Picard

Säsong sex av TNG. I detta avsnittet vaknar Troi en dag totalt
plastikopererad, nu mera en romulan och med ny status på ett okänt
skepp. Spännande det däringa rymdlivet.


Söndag med Jean-Luc

Mor och far har åkt hem. För ja, dom var här och hälsade på. Jag har faktiskt inte bara legat ner och tittat på Star Trek sen dess utan jag har varit på gymmet. Faktiskt! Ted har suttit i en bubbla och gjort matteprov på hundra timmar sammanlagt, så jag har fått roa mig på egen hand idag. Det gick bra. Nu är provet slut, men han sitter fortfarande vid datorn. Börjar bli orolig för hans hälsa.

Anyways, imorrn blir det mer tanter och gubbar att rädda vardagen för! Talli-hoo!
He he.


Non-Fiction

Bokaffär 1:

Kollar religionshyllan. Tre böcker som sååå uppenbart har uppläggen; "Vi är öppna och vetenskapsvänliga, men lyssna här..: JESUS!" och så en bok av underbare Richard Dawkins, men som jag redan har. Ger upp.

Bokaffär 2:
"Var är religionshyllan?"
Ta-daa! Fast, det var samma upplägg på böckerna där. Visst är det lite kul  med böcker som behandlar relationen mellan religion och vetenskap? Här fanns en som ställde frågan "Varför tror vi inte på gud längre?" och menade sen på att det var bättre förr för att vi inte hade all den kunskap om hur världen ser ut som vi har idag. Man hade sitt omnipotenta lilla gullemums till hands; Gudde. Ja, logiskt, dagens stamkulturer och fattiga grupper är de som vänder sig till gud mest, men grejen är att idag när vi vet - VET. Har bevis. Kan svara på argument. Har motbevis. - så ska vi väl inte ignorera den kunskap som finns? Jag förstår inte det. Hur kan man säga så? Att man vill ignorera fakta för att det passar ens tro. Näe.

Hur som helst, sen hittade jag den här hyllan!

NON-FICTION! HA! Där flödade det av Dawkins och Fry, precis my kind of cup of tea. Köpte därför
The Greatest Show on Earth av Dawkins som jag tänkt göra länge. Ikväll blir det vetenskapsfrossa!
Köpte även en bok vars namn tilltalade mig.
(Y U no zoom?)

Cheerio!


Working girl

Jo så här är det att de senaste 3 veckorna har jag varit ute på praktik på en vårdcentral i Jönkan. Kört bil som fan, haft egna patienter och haft fika efter fika efter fika med mycket trevliga människor. Jag gillart! Äntligen förstår jag varför alla ser fram emot praktiken. Har två veckor kvar och nu börjar snart allvaret med examinationsångest. Men först ska jag ha helg.


På det fantastiska fredagsfikat idag var det en tant som bjöd på en fantastisk frukt som jag sedan var tvungen att googla på. SHARONFRUKT. Det. Är. Grejer. Det.

Dagens synd är sharonfrukt och dålig romantisk komedi.

Här är jag dessutom iklädd läcker arbetsklasströja: